Evenementen

Ontdek dag per dag de evenementen van de regio


JAARKALENDER VAN DE TERUGKERENDE EVENEMENTEN VAN DE REGIO

April
Ruiter-festival
Het « Wallonie Equestre Event » is het belangrijkste ruiter-evenement in Wallonië, dat zowel alle bestaande ruiter-disciplines als een breed gamma van producten en diensten voorstelt voor amateurs en professionals.
Voorjaar Markt te La Ripaille
Twintig exposanten vanuit alle windstreken die allemaal beantwoorden aan het thema van "La Ripaille" : een niet te missen gebeurtenis om samen te beleven. Kom een diversiteit aan originele creaties ontdekken uit diverse gebieden (illustraties, kleding, kartonnen meubels, juwelen, tuinornamenten, accessoires, enz..) en laat uw smaakpapillen strelen door de lokale producten en uw oren genieten van de muzikale animatie verzorgd door leuke kleine groepen.
Mei
Robinson hutjes
In mei krioelt het domein van allerlei fabrikanten, architecten, ondernemers uit de houtsector en jonge Waalse designers met stoutmoedige projecten.
Het international festival voor hutjes, woonwagens en oerwoonvormen wil graag een vernieuwende multidisciplinaire en technologische show zijn van de woonomstandigheden, een hedendaags en netelig onderwerp.
Retromoteur & prestige voertuigen
De beroemde salon Rétromoteur van Ciney voorstelt aan zijn bezoekers oude voertuigen van prestige met twee of vier wielen, van kleine sieraden van alle merken. De grootste wisselenbeurs van België voor bedrijven en particulieren.
Juni
Le bovelo
Een fiesttocht van +/- 29 km, opgesplitst in verschillende etappes tussen de Ravel en de plattelandswegen die de dorpen Havelange en Hamois verbinden. De deelnemers krijgen de gelegenheid om 2 musea met uitzonderlijke collecties te bezoeken, lokale ambachtslui en producenten te ontmoeten, alsook producten uit de Condroz te proeven.
  •  bovelo
  •  
  •  9km
  •  Havelange
Aardbeifeest
Ontdekkingen, bezoeken, provene, self-oogst,.. op de thema van de aardbei.
September
Kaasfeest
Kaasmarkt en andere streekproducten, bezoek van kaasmakkerijen, kaasbereidingatelier, talrijke animaties, degustatie, bars met regionale bieren,…
  •  0km
  •  Méan
Oktober
De Puces van Ciney
De Puces van Ciney is een MUST in België want het verenigt meer dan 700 professionele exposanten uit alle windstreken alsook 15 000 bezoekers van alle leeftijden. Het is de gelegenheid om op zoek te gaan naar zeldzame en ongewone voorwerpen !
November
Kerstmarkt te La Ripaille

Décember
Kerstmarkt in Durbuy

Yves Joris